تبلیغات
كافه ی آیدا - همه چیز درباره ی عدس ها

جستجو

 

همه چیز درباره ی عدس ها

پنجشنبه 23 دی 1389   12:29 ب.ظ



شاید عدس در بین حبوبات ویژگی خاصی نداشته باشد و خیلی به چشم نیاید، اما اگر دقت کنیم ردپای این بنشن خوشمزه، مقوی و زودپز را در غذاهای بسیاری خواهیم یافت. عدس پلو، عدسی، انواع آش، دال عدس و ... تنها بخشی از غذاهایی هستند که با انواع رنگارنگ عدس تهیه می شوند.

وقت آن است که غذاهای جدیدتری را با عدس امتحان کنیم و مزه های جدیدی را با آن کشف کنیم. بعضی از مواد غذایی به خاطر ارزش غذایی جایگاه ویژه ای دارند. این مواد غذایی ممکن است طعم و قیافه ی خیلی خوبی نداشته باشند، اما جایگاه ویژه ای در برنامه غذایی دارند.

از نظر من عدس ها از این دسته هستند. آن ها با این که در مسابقه ی زیبایی حبوبات اول نمی شوند اما در مسابقه ی طعم خوب، چربی پایین و پروتئین و فیبر بالا مقام بالایی کسب می کنند.

عدس ها مانند انواع دیگر بنشن، اما در زمان کوتاهتری پخته می شوند و این ویژگی مهمی است. عدس نیاز به خیس کردن ندارد. عدس قرمز 15 تا 20 دقیقه و عدس سبز و قهوه ای 30 تا 40 دقیقه زمان نیاز دارند تا بپزند و این به نسبت 2 تا 3 ساعت زمانی که لوبیا و نخود احتیاج دارند، یک رکورد دست نیافتنی است. برای پخت عدس سه برابر آب اضافه کنید. یعنی برای یک پیمانه عدس، 3 پیمانه آب بریزید. عدس را در هنگام پخت نمک نزنید، چون پوست آن سفت می شود. عدس ها در تمام سال در دسترس بوده و به سرعت طعم را از دیگر مواد غذایی و چاشنی ها جذب می کنند. گیاه عدس در زمین های آهکی و خاک هایی که برای کاشت محصولات دیگر مناسب نیست به راحتی رشد می کند.

خواص عدس:
عدس کاهش دنده ی کلسترول و تنظیم کننده قند خون است و از افزایش قند خون پس از صرف وعده غذایی جلوگیری می کند. عدس منبع غنی فیبر است و به یاد داشته باشید با مصرف 12 گرم فیبر در روز احتمال سکته و بیماری های قلبی و عروقی حدود 12% کمتر می شود.

عدس در عین حال که اشتها آور است، ماده ی ژله مانندی در دستگاه گوارش ایجاد می کند که سبب دفع صفرا که حاوی کلسترول است می شود. عدس از چاقی جلوگیری می کند و 100 گرم عدس تنها حدود 230 کالری دارد.

جدول ارزش غذایی عدس
مواد موجود در 100 گرم عدس

 فیبر 15/5 گرم
 منگنز 0/98 میلی گرم
 آهن 6/59 میلی گرم
 پروتئین 17/86 گرم
 فسفر 356/40 میلی گرم
 مس 0/5 میلی گرم
 ویتامین B1
 0/33 میلی گرم
 پتاسیم 730/62 میلی گرم


نوشته شده توسط : Ayda

 
الشیخ النمر