تبلیغات
كافه ی آیدا - دلمه برگ مو

جستجو

 

دلمه برگ مو

دوشنبه 15 تیر 1388   06:47 ب.ظ

سلام به تمام خوانندگان باصفای كافه ی آیدا. همونطوری كه  شمام می دونید و البته می بینید فصل درخت تاكِ با برگ هایی سبز كه ما با كمی برنج و لپه و گوشت چرخكرده و آلو و ... می تونیم یه غذای فوق العاده باهاش درست كنیم، البته به نظر من آشپز خوب اونیه كه بتونه حتی با نبود یكی از مواد مورد نیاز غذا (البته نه مواد اصلی غذا)  و با همون موادی كه در اختیارشه، مثلا با جایگزین كردن یه چیز دیگه و یا با كم و زیاد كردن مواد یا چاشنیها- ادویه ها بتونه نتیجه ای مناسب و غذایی مورد قبول درست كنه. دستور این غذا دستوری كاملِ كه خودم از روی كتاب آشپزی برایتان نوشتم.

مواد لازم  برای 6 نفر:

سبزی دلمه (جعفری، نعنا، ترخان، مرزه، پیازچه) ........     500 گرم
برگ مو .........................................................      800 گرم
گوشت چرخ كرده ............................................       500 گرم
لپه .............................................................       100 گرم
برنج ............................................................       4 پیمانه پلوپز
پیاز .............................................................       1 عدد
نمك و فلفل و زردچوبه .......................................       به مقدار لازم
آلو ..............................................................      250 گرم
آبلیمو ..........................................................       به مقدار لازم
شكر ...........................................................       به مقدار لازم

طرز تهیه:

پیاز را خرد كرده تفت می دهیم و گوشت چرخ كرده را اضافه كرده و سرخ می كنیم. نمك و فلفل و كمی زردچوبه و لپه و برنج آماده شده را به مواد بالا افزوده و با كمی آب می گذاریم بپزد لپه ها كه نیم پز شد آلو ها و سبزی های خرد شده را اضافه می كنیم.
برگ مو ها را كه قبلا در آب و نمك به مدت یك ساعت گذاشته بودیم از آب خارج كرده و می شوئیم تا آب نمكش برود.
مواد بالا را در برگ مو پیچیده به دلخواه آنها را بصورت مستطیل یا به صورت استوانه در می آوریم ته یك قابلمه ی بزرگ را كمی روغن می ریزیم و سرتاسر ته قابلمه را برگ مو می گذاریم برگهای مو را كه با مواد پیچیده بودیم در قابلمه می چینیم روی آن آب و روغن می دهیم و یك درب كوچكتر از درب قابلمه كه كمی هم سنگین باشد روی دلمه ها می گذاریم سپس درب قابلمه اصلی را می گذاریم تا دلمه ها بوسیله ی حرارت باز نشود و با حرارت ملایم می گذاریم برگها بیزند.
وقتی كه برگ موها پخته شد درصورت دلخواه – آبلیمو + شكر + كمی نمك را در یك لیوان آب حل كرده و روی دلمه ها میریزیم و می گذاریم خوب بپزند و وقتی كه دلمه ها خوب پخت آنها را در دیس مناسب میچینیم و رویش را كره ی داغ شده می دهیم و اطرافش را با سبزیجات تازه تزئین می كنیم.
تذكر: توجه داشته باشیم كه برگ موها حتما باید پخته باشند. بعد چاشنی را اضافه می كنیم چون اگر برگ موها پخته نباشند و چاشنی آن زود ریخته شود برگ موها سخت شده و دیگر نخواهند پخت.

> نوش جون <


نوشته شده توسط : Ayda

 
الشیخ النمر